Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

БЕЛГРАД-НИШ-НОВИ САД

05.05-07.05.2018 г.

 

 

Програма:

ПЪРВИ ДЕН05.30 ч. – отпътуване от Перник. 06.15 ч. – отпътуване от София – от „Руски паметник”. Пристигане в Белград. Панорамна обиколка на града – Църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, пл. „Теразие”,Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, крепоста ’’Кале мегдан” (отвън). Свободно време по ул.”Княз Михайло”, най – известната и оживена улица в града. Настаняване в хотела. Свободно време за пешеходна разходка и възможност за посещение на стадиона на Цървена звезда „Маракана”. Посещение на концерт на известния сръбски поп-фолк изпълнител Саша Матич в зала „Арена“ Белград. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Нови Сад, посещение на манастира Крушедол в Фрушка гора и Сремски Карловци. Посещение на Нови Сад и свободно време за разходка из стария град. Следобед завръщане в Белград. Свободно време. Възможност за разходка на Кале мегдан (Белградската крепост) и посещение на военноисторическия музей, който се намира в самата крепост или за разходка с корабче по Дунав и Сава. По желание вечеря с жива музика в типичен сръбски ресторант в района на бохемския квартал Скадарлия, с доплащане от 40 лв на човек. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Около 09.00 ч. отпътуване за Ниш. Отпътуване за Ниш. Пристигане. Разходка из центъра на града и възможност за посещение на Нишката твърдина. Нишката крепост е една от най – добре запазените фортификации на Балканския полуостров. Построена е като римско укрепление и легионен лагер още преди две хилядолетия. През вековете е била част и от Българската дъжава до 13 в. Видът, в който може да бъде видяна сега, е от времето на Османската империя (1719-1723). Крепостта е разположена на брега на река Нишава и има многоъгълен план, 8 кули, стените са над 2 м. широки и около 8 м. високи. Около 18.00 ч. отпътуване за България. Вечерта пристигане в София и Перник.

ЦЕНА:Belgrade City hotel****- 185лв.

Цената включва:

Екскурзията включва 2 нощувки в Белград и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Белград, Ниш. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел**** Медицинска застраховка.

Цената не включва:

  • Екскурзия до ВОЙВОДИНА с Нови Сад и Сремски Карловци (включена дегустация на 6 вида вина,месни или безмесни хапки) – 40 лева

  • Круиз по реките Дунав и Сава с туристически кораб и екскурзовод – 30 лева

  • Вечеря в ресторант с традиционна сръбска кухня / или Вечеря с музика на живо в ресторант на лодка , с красив изглед към река Дунав и Белград – 40 лева(без включени напитки)

  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” за лица над 65 год.-16 лв.

Цената важи за група от 40 туристи.

185 3 days