Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

ВЕЛИКДЕН КОРФУ

Великден на о.Корфу

/3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери/

Ранни записвания до 15.01.2018 г. – 10 %

Дати:05.04.2018 г.

Цена: 289 лева

1 ден 05.04.2018 г.    София – Игуменица

Отпътуване от София в 22.00 от площад “ Руски паметник “ по маршрут София –– Кулата – Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица.

2 ден 06.04.2018г. Игуменица – остров Корфу

Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу.

Настаняване в хотела. Свободно време. Около 14.00 ч. Посещение на Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден 07.04.2018 остров Корфу

Закуска.Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници.Сутринта започва с тържественото шествие и изнасянето на мощите на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и целият остров засиява от звуците.Стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото.По всяка уличка и площад танцуват и свирят Духови оркестри, от различните формации на Острова.Свободно време. Връщане в хотела около около 16:00ч. Свободно време. Вечеря. Около 21.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните великденски шествия и празничната литургия на площад Еспланада. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

 

4 ден 08.04.2018 Палеокастрица

Закуска. Eкскурзия до Палеокастрица, един от най – известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица,която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби. Отпътуване за Сидари. Фото-пауза при Канала на любовта. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

5 ден 09.04.2018

Закуска. Отпътуване за България.

Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:

 • транспорт с лицензиран автобус ;
 • 3  нощувки, 3 закуски, 3 вечери в хотел 3+*
 • Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;
 • посещение на гр. Керкира в събота вечер за Празничната заря и Великденския празник ;
 • Фериботни билети , Магистрални и пътни такси
 • Водач по време на пътуването

Цената не включва:

 • екскурзията до Палеокастрица – 12 евро при минимум 20 човека;
 • Посещение на двореца „Ахилион” /трансфер/ – 7 евро при минимум 20 човека;
 •   Медицинска застраховка – 4.90 лв. на човек за целият период / за лица над 65 г. – 9.80 лв.; за лица над 75 г. – 14.70 лв./;
 • Входни такси за музеи и други обекти, посещавани по желание;
 • Разходи от личен характер.

Mинимален брой участници: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Начин на плащане: депозит от 30 % от пакетната цена; доплащане 14 дни преди датата на отпътуване.

289 лв.