Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

Виетнам и Камбоджа – Пролет 2018

ВИЕТНАМ – ФЕНИКС И ДРАКОН,

ИЛИ ВИЕТНАМСКАТА МАГИЯ,

И

КАМБОДЖА, С ХРАМОВЕТЕ НА КХМЕРИТЕ – 2495 €

12 ДНИ – ОТ 17-28 МАРТ НА 2018 ГОДИНА

Включени са : 9 броя закуски, 6 броя обеди и 9 броя вечери;

ВИЕТНАМ e cъздаден около 200 години пр. Хр. и в днешно време е една от най-привлекателните туристически дестинации. Страната предоставя на своите посетители възможност да се запознаят с древната й история с над 3000 културни паметници, 21 от които са признати от ЮНЕСКОО като световно културно наследство.

През 2003 година Виетнам е обявен не само за най-привлекателната, но и за най-сигурната дестинация за пътешествия в целия свят. През м. Юли на 2016 година авторитетното списание „Форбс“ обяви след свое проучване виетнамската нация на четвърто място по „щастие“.

  1. – ви ден – събота – 17.03.18 г.

– 12,15 ч. излитане от терминал 2 с катарските авиолинии;

 2- ри ден – Неделя – 18. 03.18 г.

– 07,25 ч. – кацане на летище Ной Бай в Ханой, трансфер до хотела с настаняване в него.

= вечеря и свободно време;

 3- ти ден – понеделник – 19. 03.18 г.

= закуска;

= в 7,30 часа – отпътуване с автобус за залива «Ха Лонг»

Приказният залив «Ха Лонг» 

Природата е дарила Виетнам с един от най- красивите заливи на света.

= Заливът „Ха Лонг“ или „Заливът на спускащия се дракон” е световна забележителност. Тя е обявена от „ЮНЕСКО” за част от световното човешко наследство.

Съставен е от над 3 000 отделни малки и големи , с най-причудлива форма острови. През 2010 година при анонимна световна анкета заливът Ха Лонг бе определен на първо място сред новите осем чудеса на планетата. Омагьосваща за всеки турист е разходката с корабче. Островите изплуват пред погледа един след друг от размиващата контурите им мараня над водата, всичките с уникална конусовидна форма, покрити с избила по скалистите им склонове ярка зеленина, и … Сякаш нямат край….

= предстои разходка с лицензиран туристически кораб, сред невероятни природни красоти, рибарски селища с ферми за отглеждане на риби, миди, скариди, посещение на откритата през 1999 г. пещера /по-голма от зала 5 на НДК/, с ботаство от хиляди сталактити и сталагмити с различни форми и размери, които са оцветени по невероятен начин. И най-развинтената фантазия не би могла да надипли по-колоритни чупки и извивки;

= обяд на кораба,

= продължаване на разходката между островите;

= завръщане с автобуса в Ханой, с попътно посещение на магазини с произведения на изящното изкуство от коприни, мрамор и други материали;

= вечеря;

= свободна програма по „улиците на 36-те занаята“ – намират се непосредствено до „Езерото на върнатия меч“ в старата част на града, където на една цяла отделна улица се продават само едни неща : т.н. улица на коприната, улица на керамиката, на играчките, на дрехите, на предмети от дърво, метал, камък и други.

= нощувка в хотела;

  4ти ден – 20. 03.18 г. – вторник –

в град Ханой

Град ХАНОЙ е столицата на Виетнам. Основан е през 1010 година.

През 1999 г „ЮНЕСКО” го провъзгласява за „град на мира”. Има над 400 броя пагоди и храмове.

Града е разположен на двата бряга на Червената река.

В него има много езера и пищна зеленина. Съставен е от две части – стар и новоизграден, стилен Ханой. Старата част е изключителна туристическа атракция, а в новата се извисяват 40- 60 етажни небостъргачи. Най- високата сграда е на 110 метра височина

Колоритът на стария Ханой е омагьосващ за чуждестранните туристи;

= закуска в хотела;

= 08,00 часа с автобуса – опознавателна обиколка на центъра на града и част от новия град;

= посещение на «Храма на литературата»;

= посещение на езерото на върнатия меч ;

= посещение на президентския парк и еднокраката пагода ;

= комплекса „Храмът на литературата”, е изграден през 1 079 година в чест на Конфуций. Той е първия виетнамски университет и мястото, където публично и след конкурс са били избирани императорските чиновници за държавна работа от срок за три години. Там са и паметниците на великите философи и учени, изобразени по характерен и специфичен за виетнамците символен начин. Тук могат да се видят и статуите на трима виетнамски крале, полагащи особени грижи за образованието.

= посещение на «Езерото на върнатия меч» /Хоан Кием / с островчето и отгоре му „Кулата на костенурката” /Тхан Реа/, както и храмът на „Нифертитената планина” „ Нгок Шон”/;

Красива легенда на място разказва защо е наречено така това езеро и защо има такова важно място в историята на Виетнам;

= посещение на президентския парк и «Еднокраката пагода»

Сред пищната зеленина на комплекса се намира най- прочутия и световно известен символ на град Ханой, изграден като пагода във вид на лотос – «Еднокраката пагода». Изградена е през 1049 година. Още по-красива легенда е свързана с нейното изграждане.

= обяд;

= отпътуване за старата столица на Виетнам – град Нин Бин;

= настаняване в хотел «Легенд»;

= вечеря и свободно време;

 5ти ден – сряда – 21. 03.18 г.

– «Ха Лонг на суша» –

До 1009 година в непристъпните пазви на варовиковите планини на провинция Нин Бин и близо до днешния едноименен град, на скрити територии, които са достъпни само по воден път, е била изградена старата столица на Виетнам.

Омайни гледки и преживявания предлага природния резерват Чан Ан в провинция Нин Бин, често наричан «Ха Лонг на сушата». Той наистина повтаря силуета на прочутия залив със скалните острови, потопени във водната шир. Само че тук водата идва от гладки като огледало реки, разлели се в живописната долина със зелени оризища.

Впечатляващо е преминаването през пещери, издълбани през векове от реката. Разходката сред природа и тишина, сред прибрежните храмове носи пълен духовен релакс.

= 07.00 часа – закуска;

= пътешествие по реката с водните пещери сред „островите на суша“;

= обяд в хотел „Легенд“;

= завръщане в град Ханой,

= полет от град Ханой до град Да Нанг, трансфер и настаняване в хотел;

= вечеря и нощувка;

 6ти ден – четвъртък – 22. 03.18 г.

При императорите в град Хуе

Думата ХУЕ изразява „разбирателство”, „добруване”, „хармония”.

/ударението е на „Е“/

Приказката продължава и в 250 хилядния град Хуе. Това е старинната столица на императорите от династията Нгуен /1802- 1945 г./.

В този град са живели и управлявали 13 императори от същата династия. От 1993 година град Хуе е в списъка на „ЮНЕСКО“ на културното наследство на човечеството. Днес е един огромен музей на открито.

В центъра на град Хуе е императорския град – с „Цитаделата” и „Императорският комплекс”. Там се намират над 300 изключително интересни за туристите обекти, като дворци с много вътрешни дворове. Комплексът е във форма на квадрат. Заобиколен е с огромни 7 метра високи и 20 метра широки стени, които отвън и от вътре са защитени от голям ров с вода.

Градоустройствено той копира „Забранения град” в Пекин.

Там са и огромните котли с формата на декоративни чаши, служили за казани …… В тях за назидание живи са били сварявани велможите, осмелили се да ощетят императорската хазна.

= закуска в хотела;

= с автобуса до град Хуе

= обяд;

= разглеждане на „Цитаделата” и „Императорският комплекс”;

= запознаване със седем етажната пагода Тхиен Му – в превод „Пагодата на небесната майка“ и манастирския комплекс;

= разходка с корабче по „Ароматната река ;

= вечеря и нощувка;

7– ми ден – петък 23. 03.18 г.

в старинния Хой Ан – от «Пътя на коприната до маршрутите на глобализацията»

Хой Ан или българският Несебър, е една от историческите перли на Виетнам. Разположен е едновременно и на река, и на море. През 16-19 –ти век е най-оживеното търговско пристанище на Азия. Ключов пункт е от легендарния път на коприната. Тук са акостирали холандски, португарски, английски, френски кораби.Търговците от Китай са оставили конфуциански храмове, а японското влияние е увековечено в покрития мост от 1593 година.

= закуска в хотела;

= отпътуване за град Хой Ан;

= разглеждане на града;

= обяд;

= трансфер до летището и полет до Сайгон;

= настаняване в хотела и вечеря;

= нощна автобусна обиколка на центъра на Сайгон

8– ми денсъбота – 24. 03.18 г.

от Сайгон до величествената река Меконг и разходка по един от деветте канали на Меконг

Исторически град Хошимин / Сайгон/ е преплел влиянието на поне три азиатски култури – камбоджанска , виетнамска , китайска, с наследството от френския колониализъм, а по късно и от американското присъствие.

Град Сайгон, толкова познат от филми и романи, носи ретро романтиката на миналото и динамиката на днешния бум на шеметното развитие на виетнамската икономика.

Река Меконг , с нейните над 6000 км. е дванадесетата по дължина река в света. Има над 17000 притока и завършва с делта от 9 канала, всеки един от които е по-голям от река Дунав.

Делтата на река Меконг е овощната и зеленчуковата градина на град Сайгон. Тя е с площ от само 10 % от виетнамската територия, а дава 40% от всичките добиви на храните във Виетнам. Климатичните условия позволяват да се добиват по три реколти годишно.

= закуска в хотела;

= пътуване към делтата на Меконг;

= екскурзия по един от каналите на Меконг;

= обяд на един от островите;

= завръщане в Сайгон;

= вечеря, свободно време и нощувка;

9– ти ден – неделя – 25. 03.18 г.

Сред древните храмове на Кхмерската империя

Кхмерската цивилизация е съществувала в периода от 802 до 1431 година . Това е била най-голямата и най-дълго съществувалата държава в Югоизточна Азия. Империята наследява кралство Чам-па и управлява териториите на днешните Камбоджа, Лаос, Виетнам и Тайланд. Официалните религии на империята са били Индуизъм и Будизъм.

Днешна Камбоджа – това е страната, където хилядолетни храмове лежат скрити в джунглата, а древни градове и пътища очертават маршрута към изгубените кралства на кхмерите.

ПО – ВАЖНИ ХРАМОВЕ :

= БАНТЕЙ СМРЕЙ, наричан „Цитаделата на жените” е един от най-добре запазените храмове в Камбоджа. В него се съхраняват едни от най-изящните примери на кхмерското изкуство.

= БАНТЕЙ СРЕЙ , = Той е древен храм, датиращ от Х-ти век, посветен е на хиндуисткия бог Шива. Храмът е много популярен и е успял да си спечели определенията като „скъпоценния камък“ и бижуто на Червените изкуства.

= АНГКОР ВАТ, той е символът на древната кхмерска империя и едно от новите чудеса на планетата.Построен е в началото на XV век, известен като златния период на кхмерската цивилизация. Величествените храмове в района на Ангкор, намиращ се близо до Сием Реап, са трайно свидетелство за величието на кхмерския народ.

= ТА ПРОМ Мистичния за всички туристи храм, обхванат от корените на вековните дървета на джунглата.

= закуска;

= трансфер до летището и полет до Сеим Реап;

= настаняване в хотела;

= посещение на храмовете;

= вечеря в ресторант с изпълнения на народни танци и песни.

= нощувка

10– ти ден – понеделник –

26. 03.18 г.

– втори ден в Камбоджа, град Сием Реап

= закуска;

= продължава разглеждането на храмовете и пазаруване от пазарите;

= трансфер до летището и полет до Сайгон;

= вечеря;

= нощувка ;

11– ти ден – вторник –

27. 03.18 г.

В Сайгон или в азиатския Париж

= закуска в хотела;

= пазаруване и свободно време;

= 17,00 – трансфер до летището;

= 19,15 часа – полет Сайгон – Доха;

= 23.20 ч. – пристигане в Доха;

12– ти ден сряда – 28. 03.18 г.от Доха към София

= 06.50 ч. излитане от Доха;

= 09,05 ч. Завръщане на летище София;

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :

= 6 броя самолетни полети с включени летищните такси от София през Истанбул до Ханой, вътрешните полети в Индокитай от Ханой до Хуе, Хуе – Сайгон, Сайгон – Сием Реап /Камбоджа/ и обратно, както и от Сайгон през Истамбул до София ;

= ХОТЕЛИ 3 И 4 ЗВЕЗДИ със стандартни twins/DBL легла с

всекидневна закуска;

= трансфери с частни превозни средства с климатик по посочените обекти;

= местни туристически водачи с руски /български/ език;

= всички такси за посещения на обявените забележителности;

= круизна обиколка на залива Ха Лонг;

= обиколка с лодки по реката в провинция Нин Бин;

= еднодневната екскурзия до каналите на Меконг;

= билети за президентската резиденция в Сайгон;

= хотел, билети за камбоджанските замъци, туристическо обслужване, вода;

= закуски, обеди и вечери, описани в програмата- З:О:В – 10 / 6 / 9 броя без напитките;

= медицинска застраховка с покритие от 10 000 €;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

= такса за двукратна виза за Виетнам за един човек от 120 $-;

= такса за виза за Камбоджа за един човек от 30 $;

= ястия и посещения, различни от обявените, както и напитки;

= бакшиши за водачи, шофьори и портиери – около 30 $ /човек, които се събират в България;

= туристически застраховки;

= такси за самостоятелна стая около 350 $, свръх багаж и разходи за лични нужди;

= застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 1,5 до 3,5 % от заплатената сума, в зависимост от срока на анулацията.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

при записване се заплащат 750 € – 30 % от 2495 € и доплащане на остатъка от 70 % до 14 Януари на 2018 година.

ЗАПИСВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ – ДО 14 ЯНУАРИ 2018 г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ И НЕУСТОЙКИ

= до 60 дни преди датата за пътуването – глоба за самолетните билети, определени от турската авиокомпания и тези в Индокитай;

= до 40 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата сума;

= от 39 дни преди датата на пътуването до часа на излитане – 100 % от цената на пътуването;

ЗАБЕЛЕЖКА :

1/ ЦЕНАТА НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕНИ НЕ ВКЛЮЧВА ЕВЕНТУАЛНА ПРОМЯНА НА ЛЕТИЩНИТЕ ТАКСИ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД В РАМКИТЕ НА 50 ДО 70 ЕВРО ЗА ЕКСКУРЗИЯТА.

2/ Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор, както и при възможна промяна в часовете на полетите от страна на турските и индокитайските авиолинии.

3/ задължително е предоставянето на 4 броя цветни паспортни снимки 4/6 см / в анфас/ ,на бял фон, без очила, шапки и забрадки, с надписани имена на гърба, необходими за изваждане на визите за Виетнам и Камбоджа.

4/ За деца под 18 години – нотариално заверена декларация за напускане на България ;

5/ За пътуване в тези държави не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

4/ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ :

а/ в Ханой – 3* skylark http://skylarkhotel.com.vn/ или подобен,

б/ в Нин Бин – 4*Legend hotel  http://www.ninhbinhlegendhotel.com/

в/ в Хуе – 3* – Jasmine Hue Hotel http://jasminehuehotel.com/ или подобен;

г/ в Сайгон – 3*Hoang Phu Gia http://hoangphugiahotel.com.vn/ или подобен;

д/ в Сием Реап – 4*Smiling Hotel& Spahttp://www.smiling-hotel.com/ или подобен;

2495 Евро 12 days