Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

Великден Лефкада

 

 

ПРОГРАМА

Потвърдено пътуване.

 1 ден. 05.04.2018г.

Отпътуване от София в 22:30ч. по маршрут София – ГКПП Кулата- Янина- Мецово- Лефкада. Нощен преход.

2 ден. 06.04.2018 г.

Сутринта пристигане на острова. Лефкада е четвъртият по големина остров в Йонийско море, културен център с много исторически забележителности. Според легендата островът е бил сватбен подарък от бащата на Одисей за любимата му Пенелопа. Настаняване в хотел в Нидри. Свободно време за разходка из Нидри – градът оживен денонощно, прочут с пристанището си и предлагащ  редица водни спортове. Вечеря.  Нощувка.

3 ден. 07.04.2018 г.

Закуска. Свободно време за плаж или по желание Целодневен  круиз „ Йонийски остров“ –   Лефкада – Кефалония – Итака – Меганиси – Скорпиос :

Отпътуване от пристанище Нидри в  09:00 ч.  Първата спирка ще бъде за фотопауза при известният плаж „Порто Кацики“. Килимът от бял мрамор подчертава красивите нюанси на синята морска вода. Отпътуване за Кефалония – най-големият Йонийски остров. Разглеждане на селището Фискардо. Свободно време за разходка.

След обяд отпътуване за остров „Итака“. На острова се произвежда собствено вино, зехтин, козе сирене и други екологични продукти. Круизът продължава към пещерата  „Папаниколи“ на остров „Меганиси“  и завършва с кратка почивка  за  плаж на остров „Скoрпиос“.

В цената на круиза е включен обяд – гръцка салата, салата  „Тсатсики“, 2 сувлаки и чаша вино или безалкохолна напитка.

Връщане в Нидри в 18:30ч. Вечеря.  По желание посещение на Великденска литургия. Нощувка.

4 ден. 08.04.2018 г.

 Закуска.  Отпътуване за град Лефкада – столица на острова. Пешеходна разходка – разглеждане на парка на поетите, моста на влюбените, пристанището и др. По желание посещение на Етнографския музей – в него може да се разгледат фотографии, на които се вижда как е изглеждал града преди земетресението през 1953 г. Посещение на известният манастир „Фанероменис“, построен през 17 в. на хълм над столицата. Връщане в хотела. Празничен Великденски обяд с традиционно агнешко месо и музика на живо. Свободно време за разходка. Нощувка.

 5 ден. 09.04.2018 г.

Закуска. Отпътуване за България. По пътя се спира за кратка почивка в Янина (1ч.). Градът съхранява историята на три общности, съществували съвместно с течение на векове: гръцка, еврейска и мюсюлманска. Разглеждане на Часовниковата кула, Крепостта на  Янина и др.   Пристигане в София  вечерта.

ДАТА: 05.04.2018 – 09.04.2018

ЦЕНА на човек в двойна стая: 345 лв. 

ЦЕНА за трети възрастен: 315 лв.

 Деца от 5 го 12 г. – отстъпка 100 лв.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувки в хотел George *** в Нидри  www.hotelgeorge.gr/index.htm
 • 3 закуски на блок маса
 • 2 вечери на блок маса
 • 1 Празничен Великденски обяд с печено агне и музика на живо на 08.04.2018 г.
 • Посещение на столицата Лефкада и Манастир „ Панагия Фанероменис“
 • Разглеждане на водопадите “Димосари”  около Нидри
 • Посещение на  гр. Янина
 • Екскурзоводско обслужване
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД „Армеец“ (доплащане по 2лв. на ден за лица над 69  г.)

Цената не включва:

 • Целодневен круиз „ Йонийски острови“ ( с включен обяд) – 30 евро за възрастен/20 евро за деца до 14 г.
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Лични разходи
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

*Градска такса – от 01.01.2018г в Гърция се въвежда т.нар. такса “Престой”. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория както следва:


 – 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка;
– 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка;
– 3* хотели – 1,50 евро /стая/ нощувка;

 – 2* и 1* хотели хотели – 0,50 евро /стая/ нощувка.

Условия за резервация: депозит в размер на 50% от стойността на резервацията, доплащане 10  дни преди датата на  пътуване.

Минимален брой туристи: 40. Уведомление за несъбран  минимум : най – късно 7 дни преди пътуването.

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт.  За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие).

ТО не носи отговорност за промяна в цените на входните такси и работното време на посещаваните на място обекти , както и промяна в часовете и дните на полетите от авиокомпанията .

ТО или екскурзоводът има право да промени последователността на програмата. Екскурзоводът на групата няма право да изнася беседи вътре в туристическите обекти.

345 лв 5 days