Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

БОГОЯВЛЕНИЕ В ОХРИД

 

ЗА ВСИЧКИ ЙОРДАНОВЦИ И ЙОРДАНКИ- 5% ОТСТЪПКА

БОГОЯВЛЕНИЕ В ОХРИД

3 дни / 2 нощувки

/автобусна програма без нощен преход/

Дата: 18 януари 2019г.

ЦЕНА: 155лв.

Православната църква отбелязва тържествено Богоявление или Водици в Македония на 19.01.2019г. по Юлианския календар. Нощта срещу ВОДИЦИ (Богоявление) e eдна от най-магичните нощи на годината. Старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да “чува” и да сбъдва желания.

ПРОГРАМА:


1 ден

Отпътуване от София в 07.00 ч. Преминаване през КПП Гюешево, Крива Паланка, Куманово, Скопие , Кичево.  Пристигане в Охрид около 14.00 ч. Настаняване в хотел 3* в центъра на града. В 16.00 ч. – разходка из стария Охрид с екскурзовод. Посещение на Самуиловата крепост, църквите “Св. София“ и “Св. Климент Охридски“, “Св. Йоан Канела“, паметника  на братята Кирил и Методий, кея. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден
След закуска отиване на пристанището откъдето започва подготовката за големия празник – Водици /Богоявление/ на Охридското езеро – празнично шествие, освещаване на водите и хвърляне на Светия кръст. Празникът продължава през целия ден за всички гости на площада с греяно вино и греяна ракия и е едно невероятно преживяване. Около 15.00 ч. заминаване за манастира Свети Наум. Манастирът е разположен на 30км. от гр.Охрид, на брега на Охридското езеро и датира от дълбока древност. За негово начало се смята края на 9 век, а за негов творец – ученикът на Кирил и Методий – Наум. Вечеря с музика на живо и македонски специалитети /по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

3 ден
Закуска. 09.00 ч. –  Заминаване за България през Скопие. Туристическа програма и свободно време в града. Пристигане в България около – 22.00 ч.

Цената включва:

Транспорт с луксозен автобус

2 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на гр. Охрид.

Една вечеря в ресторанта на хотела

Пешеходна Обиколка на стария гр.Охрид с местен екскурзовод

Посещение на Манастира „Свети Наум“ с местен екскурзовод

Посещение на гр.Скопие

Медицинска застраховка

Водач от фирмата


Цената не включва:

Входни такси за посещаваните обекти

Разходи от личен характер

Доплащане за вечеря с жива музика и македонски специалитети – 25 лв.

Начин на плащане:
депозит – 50 % на човек при записване

Цената е валидна при група от мин. 40 туристи.

155 лв