Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

ВАЛЕНСИЯ СЪС САМОЛЕТ

                                               Дати на отпътуване
                                          29.09.2018 г.,   20.10.2018 г. 

Валенсия е град в Испания, столица на автономна област Валенсия и провинция Валенсия. Това е третият по население град в Испания (след Мадрид и Барселона). Разположен е при вливането на река Турия в Средиземно море. Тази крайбрежна автономна област е известна като Изтокът на Испания (El Levante espanol). Портокалите и паелята са се превърнали в символ на Валенсия.

Градът е основан от римляните през 137 пр.н.е. под името Валентия на мястото на старо иберийско селище. По време на Испанската гражданска война, след падането на Мадрид столицата на Републиката е преместена във Валенсия. От 90-те години на 20 век Валенсия преживява период на икономически растеж.

Това е един изключително красив град, изпълнен с история и съвременна архитектура. В историческия център могат да се видят много архитектурни паметници на културата и музеи, разказващи за историята и традициите на града. В катедралата на Валенсия се пази “Свещенитя граал” донесен от Йерусалим. Той е поставен в специален олтар и може да бъде видян от всеки посетител.

В първите години на века по проект на арх. Сантяго Калатрава със съществената помощ и инвестиции на общинската власт е изграден може би най-забележителния в Европа артистичен и приридонаучен парк – Градът на изкуствата и науките, привличащ, за гордост на гражданите, хиляди туристи от Европа и целия свят. Комплексът се състои от 6 сгради: Ботаническата градина Умбракле, музей на науките “Принц Филип”, Планетариум (Hemisfèric), Дворец на изкуствата “Кралица София”, Океанографски музей и закрит площад за мероприятия Агора.

В града се провеждат и многобройни състезания по футбол и ветроходство, като Купа Америка (America’s Cup /Америкас Кап), международният тенис турнир за мъже ОРЕN 500, МОТО Гран При и др., а стадионът Местая е домакин на големи мачове от испанската и европейска футболна лига.

Ветроходство:

През 2007 г. в средиземноморските води край града се състоя 32-та регата Купа Америка (America’s Cup/Америкас Къп). Специално за събитието част от пристанището е изместена, като на нейно място е създадена модерна яхтена марина с възможност за акостиране на презокеански лайнери.

Ежегодно в началото на месец март във Валенсия започва уникалният празник – Фаи („Лас Фаяс“ на испански „Las Fallas“). Това е единственото време през годината, в което са разрешени пиратките – всеки гърми с каквото може и колкото може. 5 дни много музика (безспирни духови оркестри обикалят всички квартали на града от 8:00 сутринта до 12 вечерта), танци , цветя (прави се близо 10 метрова статуя на Дева Мария само от червени и бели рози и карамфили на площада пред катедралата), състезания – за най- оригинална Фая, най-впечатляващо пиротехническо шоу (на испански: mascleta), най- ефектна заря и т.н. Последната сряда на месец август в близост до града – Буньол се провежда Томатина (фестивал, по време на който всички се замерват с домати). През юли, октомври и март се правят кориди, а лятото се провежда и празникът Ла батая де фльорес (битка с цветя).

Исторически център Валенсия е град с повече от 2000 години история, в който може да се проследи историята на изкуството. В архитектурата му могат да се открият всички стилове – барок, готик, класически… Едни от най-важните и най-интересни сгради, включени в туристическата обиколка са кулите Серано, дворецът Палау де ла Генералитат Валенсиана, Алмоина (археологически център), Базиликата на Вирхен де лос Десампарадос /Дева Мария на изоставените/, Катедралата на Валенсия, където се пази Свещения Граал, донесен от Йерусалим, Кулата Мигелете, Кулата на Санта Каталина, площадът Пласа Редонда, Централният пазар на Валенсия, Ла Лонха /копринената борса, част от културното носледство на Юнеско/, Пласа Аюнтамиенто /централния площад/, северната гара, Пласа дел торос /площадът, където се провеждат кориди/.

 Валенсия – градът на цветовете, светлините и цветята. Това е един изключителен град, който всеки трябва да посети поне веднъж, да се потопи в атмосферата на средиземнорската култура, да опита местната кухня, да изживее традициите на града, да научи нещо ново и да се забавлява от сърце!

                                                                      Програма:

ден

Пристигане на летище Валенсия. Посрещане от местния представител и трансфер. Туристическа обиколка на историческия център с екскурзовод на български език. Минаваме през кулите Серрано, площад Вирхен, Гетералидад Валенсиана, Базиликата, Катедралата, площад Св Каталина, кръглия площад, центрaлния пазар, копринената борса Ла Лонха (ЮНЕСКО) и кметския площад. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечерта по желание – разходка из градините Турия или разходка до плажа и яхтеното пристанище.

ден

Закуска. По желание – посещение на Града на изкуствата и науките – интерактивен музей на науките, кино хемисферик и Океанографик – най-големият аквариум в Европа. Приблизителното времетраене на посещението е 6 часа.  Свободно време. Нощувка.

ден

Закуска. Допълнителна полудневна екскурзия и/ ( Куйера, Сагунто, Албуфера и др.) или свободно време за посещение на Биопарк – една от най-хубавите зоологически градини в света. Нощувка.

ден

Закуска. Трансфер до летището. Пристигане в София по обяд.

 Дати: 29.09-02.10.2018 г.; 20.10-23.10.2018 г.

Цена: 710 лева

Цената включва:

–  3 нощувки със закуски в хотел  Olympia Universidades 3* ( или подобен с централна локация)

–  самолетни билети с включени летищни такси

–  Трансфер летище-хотел-летище

–  Туристическа обиколка с екскурзовод на български език (първия ден)

–  Карта на града

–  медицинска застраховка

 Полет: София 6:25ч. – Валенсия 8:45ч.

 Полет: Валенсия 9:20ч. – София 13:20ч.

Цената НЕ включва:

–       Входни такси на музей и атракциони включени в програмата

–       Разходи от личен характер

–       Обяд и вечеря

      –       Застраховка “Отмяна на пътуване”

Допълнителна информация:

–       Eкскурзия до езерото Албуфера с туристическия автобус, включваща разходка с лодка – деца от 7 до 16год. 11€; цена възрастен – 17 евро

–       Обиколка с катамаран, цена 15Е/възрастен, деца до 10г – 9Е

–       Обиколка с катамаран по залез слънце, цена 22Е/възрастен, деца до 10г. – 15Е

–       Цени за посещение Града на изкуствата и науките: Комбиниран билет за три посещения – Хемисферик (Планетариум, Музей на науките и Океанографик (Аквариум) – 37.40 евро/възрастен, 28.40 евро за деца до 12 г.

–       Билет за Биопарк – 23.80Е/възрастен/деца от 4 до 12год. 18€

Допълнителни екскурзии:

Куйера – пирати и съкровища, цена 36Е (включва транспорт, екскурзовод и билет за музей на пирата)

Куйера е красиво курортно селище на брега на морето. Историята на града разказва за славни битки, култура и религия. По време на пиратските набези градчето претърпява ужасяваща нощ след нападението на пирата Драгут. Именно за тази фатална нощ разказва и музея на пирата – единствен по рода си. Ще посетим и крепостта на града, за да се насладим на прекрасната морска гледка.

Сагунто – малкият Рим, цена 33Е (включва транспорт, входни такси и екскурзоводско обслужване на български)

Тръгване в посока Сагунто – малко градче с голямо историческо значение. През Римско време градът е бил едно от соновните пристанища в империята. Обиколката включва посещение на Историческия музей, изключително красивият Римски амфитеатър, старата крепост на върха на хълма, от където се открива красива гледка към града и еврейския квартал. Продължителност около 5ч.

Албуфера и природен парк Ел Салер 39Е/човек, (включва транспорт, екскурзовод на български, разходка с лодка и посещение на къща музей)

Екскурзия до едно от най-големите езера в Испания. То е дом на много растителни и животински видове, които могат да се видят само тук. Освен това Албуфера е и оризището на Валенсия и родно място на паелята. Екскурзията включва разходка с лодка по спокойните води на езерото.

След това ще посетим център за научни наблюдения, за да се насладим на спокойствието на птиците обитаващи тази зона и на вековни дюни.

Не пропускайте да посетите:

Град на Изкуствата и науките

Дворец на изкуствата „Кралица София“- Отвън прилича на космически кораб, долетял от чужда галактика. Или на шлем, предпазвал главата на гигантски воин. Отвътре обаче е оперен театър и свърталище на музите. Откъдето и да го погледнеш, Дворецът на изкуствата „Кралица София” е предизвикателство към фантазията и сетивата.

Хемисферик – Специално изградено 3D кино, където можете да се насладите на космоса, сякаш сте на космически кораб, да научите нови и интересни факти за звездите, нашата планета, Слънчевата система, Млечния път и други галактики, както и да се насладите на научнопопулярен или анимационен 3D филм

Музей на науките „Принц Филип“ – Това е мястото, където всеки може буквално да се докосне до науката, да види и опита как се случват дори най-простите неща от живота през погледа на науката; Основно правило: „Пипай!“

Умбракле – Това е красива пешеходна алея, която в същото време е и ботаническа градина, събрала в себе си разнообразието на растителните видове в област Валенсия. И ако това не е достатъчно към предназначението му можем да добавим и музей на открито с интересни изложби на класическото и модерно изкуство.

Океанографик – Най-големият аквариум в Европа, с голямо разнообразие от риби и морски животни, представящи основните морски екосистеми на планетата. Те сякаш плуват около посетителите, които могат да им се насладят дори в ресторанта, чиито стени също са част от аквариума. Няколко пъти дневно се провежда и невероятно шоу с делфини. Организират се и специални събития като например „Нощувка с акулите”, „Стани дресьор за един ден“ и др.;

Биопарк

Какво представлява Биопарк – едно парче от Африка във Валенсия. Най-модерният зоопарк в Европа и един от най-добрите в целия свят, където оградите на практика са невидими и животните се чувстват като в естествената си среда, покрива площ от 100 000 кв.м. Той е ново поколение зоопарк, създаден на базата на концепцията за „зоо потапяне” – посетителят напълно се потапя в дивите местообитания на животните.

Обиколка с катамаран

Релаксираща обиколка с катамаран през яхтеното пристанище, подвижния мост от пистата на Формула 1, и плажовете на Валенсия Малвароса и Лас Аренас. Насладете се на Средиземноморския бряг от различна гледна точка, а именно тази на моряците. Продължителност около час.

Обиколката може да се направи и по залез слънце. Продължителност около час и половина.

Транспорт:

Градски транспорт

Градския транспорт във Валенсия е много добре развит и до всеки туристически обект има описани автобусите, които можете да ползвате до там. На спирките са описани линиите, на превозните средства спиращи там, както и връзки с други такива.

Цена на билет за градски транспорт 1.50Е, Карта с 10 пътувания 10Е при първоначална зареждане и 8Е при следващо зареждане. Може да се ползва от повече от 1 човек.

Цената на метрото се променя, в зависимост от зоната от 1.50Е до 3.90Е

Цена на такси – минимум 4Е;

Условия за резервация: депозит в размер на 30% от стойността на резервацията, доплащане 10  дни преди датата на  пътуване.

Минимален брой участници: 10.

 

*Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт.  За деца под 18 години се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие).

 

710 лева