Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

Вечният Рим – екскурзия със самолет

Вечният Рим –  екскурзоводско обслужване на български език

Дата на отпътуване
07.05.2020 г.

1 ДЕН 

       Отпътуване от Терминал 2, летище София в 06.40 ч. с директен полет на Раян еър .  Kацане в Рим в 07:35 ч. Пешеходна обиколка „Бароков Рим“   – разходка по най-известните барокови площади Пияца дел Пополо, Пияца ди Спания,фонтана ди Треви с църквата ‘Св. Винченцо и Анастасии’, където има служби на български език, Парламента и колоната на Марк Аврелий, храма на Адриан, Пантеона – най-добре запазената сграда от Императорския Рим и площад Навона с фонтана на четирите реки.    Нощувка.

2 ДЕН 

   Закуска.  Посещение на Ватикана и площад „Св. Петър” ( посещението на Ватиканските музеи и Сикстинска капела се заявява предварително). През 1508 г. папа Юлий II възлага на Микеланджело да изрисува тавана на високата 20,73 м. Сикстинска капела. Въпреки че започва с екип от помощници и чираци, Микеланджело ги изгонва  и работи сам четири години, преди да покаже своя шедьовър  през 1512 г. Страшният съд е рисуван от Микеланджело от 1535 до 1541 г. Работата е огромна и обхваща цялата стена зад олтара на Сикстинската капела. Страшният съд показва Второто пришествие на Христос и Апокалипсиса.  Посещение на базилика “Св. Петър”. Според католическата традиция, в църквата е погребан свети Петър, един от дванадесетте апостоли на Исус Христос, смятан от католиците за пръв епископ на Рим и пръв в списъка на римските папи.

Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Пешеходна обиколка на  Античен Рим. Посещение на най-големия амфитеатър в римския свят – Колизеума. В югозападния му край се намира триумфалната арка на Константин. Обиколката продължава с посещение на Римския форум, чиито отломки са свидетелство за възхода на Древен Рим. Днес едва 5 сгради са запазени.  Разглеждане на Циркус Максимус( отвън), използван за обществени игри от етруските  крале на Рим.

След обяд – посещение на площад Венеция и Капитолийския хълм. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Свободно време за пазаруване. По желание – трансфер  от хотела  до летището. Пристигане в София в 10.50ч.

Цена на човек в двойна/тройна  стая: 520 лв.

Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски  в хотел  San Giusto 3* (или подобен –  централно разположен )
 • самолетен билет София – Рим – София с включени летищни такси
 • ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ
 • 1 брой  ръчен багаж ( малък салонен багаж ) с размери 40x30x20 см

Цената не включва:

 • запазване на място на борда на самолета – 8-12 евро на човек/ако не се заплати за запазени места, системата на Раян еър разпределя на случаен принцип и няма гаранция, че ще пътувате един до друг
 • приоритетно качване на борда + още 1 чанта ръчен багаж  – по 10 евро в посока. Заявява се при резервация.
 • 10 кг. регистрирана чанта – по 10 евро в посока
 • трансфер летище-хотел-летище – 25 евро
 • градска / туристическа такса 4 евро на ден на човек– заплаща се на рецепция на хотела
 • входни такси в тур.обекти в Рим ( Ватикана – 21 евро, Колизеума – 12 евро)
 • Билети за градски транспорт(  1,5 E – еднопосочен билет, 6 E карта за 24 часа )

Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание  – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Условия за плащане: депозит в размер на 150 лв. при резервация, доплащане 10 дни преди пътуването .

Минимален брой туристи за осъществяването на екскурзията: 10 човека. Уведомление за несъбран минимум – 10 дни преди пътуването.

Забележка: Водачът на групата няма право да изнася беседи вътре в  турисическите обет

Екскурзоводът на групата има право да промени последователността на програмата, ако това се налага. Екскурзоводът на групата няма право да изнася беседи в посещаваните обекти;

Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

от520 лв.