Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

ЕКСКУРЗИЯ АЛБАНИЯ-ОХРИД

ЕКСКУРЗИЯ АЛБАНИЯ-ОХРИД

18.1022.10.2018 г.

ПРОГРАМА:


1 ден06.00ч. Тръгване от „Руски паметник” в София.

Преминаване на КПП Гюешево, преминаване край Скопие преминаване на КПП Кафасан. Посещение на Елбасан с разглеждане на Скампис-крепостна стена – римляните са го наричали Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх, а на турски–крепост/. Около 18 ч. пристигане на Дуръска ривиера. Настаняване в хотел Flower and Spa 5* . Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Полудневна екскурзия до Круя и Тирана /по желание +10 евро./
Закуска. Свободно време или по желание в 9.00 ч. отпътуване за Круя. Круя е родното място на националния герой Скендербег. Градът е бил столицата на арбърийското княжество през Х
V в. с владетел Скендербег – легендарната фигура на албанското средновековие. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. Отпътуване за Тирана. Туристическа програма – автобусна и пешеходна обиколка за разглеждане на Албанската столица: забележителностите на пл. Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа – „забранения град”. Свободно време. Връщане в Дуръс. Пешеходна обиколка на Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето на цар Симеон Велики, когато тези земи са били част от българската държава. Разглеждане на Венецианската кула, Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители /кандидатства за списъка на UNESCO/, ще видим резиденцията на крал Зогу, крайморския булевард с палмите – подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4ти ден:Дуръс – Струга-Охрид.
Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване за гр.Струга – къщата на братя Миладинови, скалните манастири и църквата “Св. Богородица. Заминаване за България през Скопие.Туристическа програма и свободно време в града. Пристигане в Охрид около 14.00 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Охрид-Св.Наум-София

Закуска. Посещение на манастира “Св. Наум”, изворите на Цьрни Дрим, Самуиловия остров, “Билянини извори”. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София.

ЦЕНА: 245 лв.

В цената е включено : 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Flower and spa ***** в Дуръс и 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Nova Riviera*** в Охрид , транспорт с луксозен автобус***, туристическа програма в Елбасан, Дурасъ, екскурзоводско обслужване , медицинска застраховка.

В цената не е включено : Екскурзия до Круя и Тирана-10 евро. Входни такси за забележителностите – 10 евро.

Необходими документи:

  • Валиден задграничен паспорт или лична карта

  • Списьк на групата.

  • Нотариално заверено пьлномощно от двамата родители за деца до 18г

Цената важи за група от 35 туристи.

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ №5558 УНИКА З.П.№11150L50001

Условия за резервации и анулации :

  • І – ва вноска от резервацията -в размер на 50 % от сумата.

  • Окончателно разплащане – до 30 дни преди датата на патуване

  • Съгласно Договор , Раздел ІV, т.14 : При отказ на туриста от ТП по причини , които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения , то внесената сума се възстановява изцяло , в срок от три работни дни , като от нея се удържат следните неустойки , в процент от стойността на ТП – до 3 месеца – внесеното капаро ; до 60 дни преди датата на пътуване – 50% ; от 29 до 16 дни – 70% ; от 15 до 8 дни – 80%; по – малко от 7 дни до началото на ТП – 100 % от пълната стойност на ТП.

245 лв.