Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

НОВА ГОДИНА 2020 В ИСТАНБУЛ

Дата на тръгване: 28.12.19. – 01.01.20.

5 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски

1-ви ден: София – Истанбул – София
Отпътуване от София от пл. Ал. Невски и ул. Оборище в 20.00 ч; от Shell Пазарджик – 20.45ч; от Пловдив – 21.45ч. от безиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в избрания хотел (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Пешеходна обиколка на историческият център на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: – Истанбулският университет, площад Баязид, Капалъ чаршъ, Колоната с обръчите –Чеберлиташ, площад „Хиподрума” с трите обелиска, Синята джамия (само отвън), византийската базилика „Св. София” (само отвън)Връщане в хотела. Свободно време или по желание /срещу доплащане/ посещение с екскурзовод на български език на най-голямото подземно водохранилище на Константинопол „Йеребатан“ с вместимост 80000 куб. вода. По желание /срещу доплащане/ посещение навизантийската базилика “Св. София”с екскурзовод на български език – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.

Връщане в хотела. Свободно време.

След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. По желание (срещу доплащане при мин 15 човека) посещение на Миниатюрк – музей на открито с макети на най-известните забележителности в Турция. Свободно време.

След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по “Босфора” – новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане ) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.

Връщане в хотела. Свободно време.

20.00 ч. – ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ.

5-ти ден: Закуска. Около 10.30 ч. отпътуване за БългарияКъсно вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

ХОТЕЛ ДЕКОР 3*, ЮКСЕЛ 3* ИЛИ ПОДОБЕН
ДАТА ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА СТАЯ ЕДИНИЧНА СТАЯ ТРЕТИ ВЪЗРАСТЕН ЦЕНА НА 1 ДЕТЕ (0-11.99) С 2-МА ВЪЗР.В ДВОЙНА СТАЯ НА ДОП. ЛЕГЛО
28.12.19. – 01.01.20
249.00 ЛВ.
305.00 ЛВ.
249.00 ЛВ.
224.00 ЛВ.
ХОТЕЛ ЦЮРИХ 4*
ДАТА ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА СТАЯ ЕДИНИЧНА СТАЯ ТРЕТИ ВЪЗРАСТЕН ЦЕНА НА 1 ДЕТЕ (0-11.99) С 2-МА ВЪЗР.В ДВОЙНА СТАЯ НА ДОП. ЛЕГЛО
28.12.19. – 01.01.20
375.00 ЛВ.
455.00 ЛВ.
375.00 ЛВ.
350.00 ЛВ.
ХОТЕЛ ERESIN TOPKAPI 5*
ДАТА ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА СТАЯ ЕДИНИЧНА СТАЯ ТРЕТИ ВЪЗРАСТЕН ЦЕНА НА 1 ДЕТЕ (0-11.99) С 2-МА ВЪЗР.В ДВОЙНА СТАЯ НА ДОП. ЛЕГЛО
28.12.19. – 01.01.20
398.00 ЛВ.
605.00 ЛВ.
398.00 ЛВ.
373.00 ЛВ.

Цената включва:

 • Транспорт с автобус 3*;
 • 3 нощувки със закуски в хотел по избор: хотел 3*/Декор, Юксел или подобен/ или хотел Цюрих 4*;

*Забележка:

При настаняване в хотел 3* Новогодишна вечеря е в ресторант Гар Мюзик Хол

При настаняване в хотел Цюрих 4* задължително се доплаща новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Цюрих

 • Пътни такси;
 • Медицинска застраховка на ЗК Армеец с покритие 5000 € за лица до 69 г.; за лица над 70 г. до 79г. има 6 лв. задължително доплащане;
 • Водач от туристическата агенция

Цената не вклюва:

 • Празнична Новогодишна Вечеря:

– в ресторант Гар мюзик хол – 139лв./ за деца до 4,99 г. безплатно, за деца до 11,99 г. – 95 лв.

или

– в ресторанта на хотел Цюрих – 140 лв. /за деца до 4,99 г. безплатно, за деца до 11,99 г. – 100 лв./

*Забележка:

При настаняване в хотел 3* Новогодишна вечеря е в ресторант Гар Мюзик Хол

При настаняване в хотел Цюрих 4* задължително се доплаща новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Цюрих

 • Разходка с корабче по Босфора – 17 eвро;
 • Пешеходна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод – 10евро;
 • Посещение на водохранилището Йеребатан с екскурзовод на български език – 15 евро;
 • Посещение на Света София с екскурзовод на български език – 20 евро;
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допълнително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17€ + 75 ТЛ за Аквариума;
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро,
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса и трансфер).
 • Куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 29 eвро;
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро;
 • Посещение на Миниатюрк – 15 евро /трансфер и входна такса за Миниатюрк/

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
– 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
– 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
– 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
– От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
– От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
– От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на по – висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
от 249 лв.