Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

Почивка в Будва

ДАТИ:22.06-29.062020 г. ; 01.09-08.09.2020 г.

1-ви ден

Отпътуване от София в 06:00 часа от  „Руски паметник” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-МойковацПодгорица-Будва /Черна гора/. Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньона на река Тара, покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Пристигане в курорта вечерта. Настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка /1/.


2-ри ден

Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта. След обяд – БОНУС – разходка с възможност за шопинг до Будва – метрополисът на Черна гора. Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободно време за последни покупки. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка /2/.


3-ти ден

Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ – Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата перла на Адриатика. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка /3/.


4-ти ден

Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка /4/.


5-ти ден

Закуска. Свободно време за почивка и плаж . Вечеря. Нощувка /5/.


6-ти ден

Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ Полудневна екскурзия до средновековния бисер Котор. Отпътуване за Котор. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град – църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка /6/.


7-ми ден

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж Вечеря.Нощувка /7/.


8-ми ден

Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя БОНУС: посещение на столицата на Черна гора – Подгорица. Кратък престой в Подгорица през който ще имаме възможност да минем по стария турски мост на Рибница при Скалине, моста „Газела”и новия мост „Милениум” над река Морача. Свободно време за снимки. Продължаваме нашето пътуване през живописния  каньон на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки при красивата река. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на Рашка в битов ресторант Етно куча „Чакмара”, известен с местните си специалитети. По пътя до границата ще имаме още 2 спирки – 1 в района на Крушевац и 1 преди Калотина. Пристигане в София след полунощ.


ЦЕНА:хотел Magnolija***- 645 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Магнолия 3* в Бечичи ;
 • Бонус – Посещение на град Будва;
 • Бонус – Посещение на столицата Черна гора – Подгорица;
 • Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
 • Пътни, магистрални такси;
 • Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.


Цената не включва:

 • Курортна такса – 10,50 евро възрастен, деца до 12 год. – 3,5 евро, деца от 12 – 18 години – 7 евро за целия престой;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Екскурзия до Дубровник-20 евро.
 • Екскурзия до Котор-15 евро.
 • Разходи от личен характер;
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек;
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години –  8 лева.
 • Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация/


Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/
Черна гора – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/
Албания – 1 лева = 69,50 албански леки /ALL/

За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до държавите по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

 

 

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Лична карта или международен паспорт
– За деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксерокс копие).
– Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

645 лв.