Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

ПОЧИВКА НА о.САНТОРИНИ

ПОЧИВКА НА о.САНТОРИНИ

/8 ДНИ, 6 НОЩУВКИ със ЗАКУСКИ/

1 ДЕН
Отпътуване от София площад “Руски Паметник” в 05.00 ч.; по маршрут София – Атина. Пристигане в Атина. Настаняване в хотел 3*. Свободно време с възможност за разглеждане на Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска в пакет. Отпътуване от Пирея за
Санторини с ферибот. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка в градчето Периса – хотел 3 *.

3 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж или по желание
обиколка на острова (срещу допълнително заплащане). Посещение на Червеният плаж – един от най-живописните плажове на острова. Той получава огнения си цвят благодарение на богатите на желязо седиментни скали, извисяващи се високо над плажната ивица, както и заради червения пясък. Следва селището Пиргос – друго забележително селце, разположено във вътрешността на острова. То впечатлява със своите амфитеатрално разположени разкошни стари къщи по склона на планината Пророк Илия, останките от венециански замък, няколко византийски църкви и живописни тесни улички. Отпътуване за градчето Ойя. Тук ще може да се полюбувате на къщичките с бели варосани стени, потопени във вулканичната скала и техните сини куполи, издигащи се над истинската красота на зашеметяващия червено-кафяв залив Амоди. От градчето се открива великолепна панорамна гледка към вулкана – о-в Тирасия и останалата част от Санторини. Привечер мястото придобива приказна сила поради вълшебната красота на своите вълшебни, пурпурни залези, които се считат за едни от най-красивите в света. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане) до столицата Фира и дегустация на вино в една от най-известните местни винарни. Столицата Фира е разположена в централната западна част на Санторини. Тя е изградена на височина от 260 м на ръба на една скала със стръмни склонове, завършващи в морето, и предлага прекрасна гледка към вулкана. Там ще може да се насладите на тесни улички, пълни с традиционни магазини за сувенири, ресторанти, барове, както и да се разходите из живописните улички на ръба на Калдерата. Ще може да опитате и типично местно вино – vinsanto (свято вино). То се произвежда единствено на 2 места в света, на остров Санторини и в региона Кианти в Италия. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

6 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане) до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където
ще имате възможност да се изкъпете в терманилните извори. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Свободно време. Отпътуване за Пирея в
вечерта с ферибот. Нощно пътуване на ферибота – настаняването е на дек (пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли,столове и пр.). Предлагаме възможност за доплащане на каюта: четворна (23 евро на човек) или двойна (29 евро на човек).

8 ДЕН
Пристигане на пристанище Пирея. Отпътуване за България. Пристигане в София на площад “Руски Паметник”/Централна гара вечерта.

ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА
 02.09. – 09.09.2018 г. – 552 лева
20.09. – 27.09.2018 г. – 532 лева


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус ;

5 нощувки в двойна/тройна стандартна стая, със закуски в хотел 3* на о-в Санторини;

1 нощувки в двойна/тройна стандартна стая, със закуски в хотел 3* в Атина;

Фериботни билети.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Градска такса – 1.50 евро на човек на нощувка (задължително доплащане);

Екскурзия – обиколка на остров Санторини – 14 EUR при минимален брой 20 души;

Екскурзия до столицата Фира и посещение на местна винарна – 9 EUR при минимален брой 20 души(Дегустацията се заплаща отделно 8-10 евро)

Полудневна екскурзия до вулкана на остров Неа Камени – 27 EUR при минимален брой 20 души;

Доплащане за вечеря в Санторини – 14 EUR на човек, при минимален брой 15 души; Вечерите са в таверна на плажа с 3 степенно меню;

Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 2000 евро – 7.90 лв. / за лица над 65 г. – 15.80 лв; за лица над 75 г. – 23.70 лв./;

Входни такси за посещаваните обекти

Каюта на ферибота: Четворна – 23 евро на човек; Двойна – 29 евро на човек.Заявява се и се заплащат при записване.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Единична стая – 149 лв.

ОТСТЪПКИ:
Дете до 12г. в двойна стая с двама възрастни – ползва 10% отстъпка.

Забележки::

  • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път – до 7 дни преди датата на отпътуване.
от 532лв.