Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

Прага-Дрезден-Братислава

Дата: 16.04-21.04.2019
23.04-28.04.2019
06.08-11.08.2019
03.09-08.09.2019
18.09-23.09.2019

5 дни / 3 нощувки със закуски

Маршрут: Перник– Братислава-Прага-Дрезден-Прага- Дупница

 

1-ви ден –  Перник-Братислава

Отпътуване от Перник в 04.30 часа. 5.15часа от София. Пътува се по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград – Братислава (961 км.). Пристигане в  Братислава. Настаняване в хотел 3* в , периферно разположен. По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2-ри ден –  Братислава -Прага
Закуска.  Туристическа обиколка на град Братислава- столицата на Словакия. “Град с топло сърце” – така наричат Братислава, която може да похвали с приказни калдъръмени улички, най-веселото кметство в Европа, уникалните сгради на Филхармонията и Народният театър и най-забележителната катедрала в цяла Словакия – катедралата Св. Мартин.  Отпътуване за Прага на обяд. Вечерта настаняване в хотел 3* , периферно разположен. По желание вечерна разходка в центъра на Прага. Ще имате възможност да се насладите на красивия исторически площад на фона на красивите светлини и околните сгради, построени в римски и готически стил. Времето Ви препоръчвам да оползотворите като се насладите на Вацлавският площад , Старо Место и да се подкрепите с бохемска кухня кулинарни изкушения с гулаш, кнедлики и чешко пиво – според пражани “по-ценно от злато и по-евтино от вода”. Завръщане в хотела.Нощувка.

3-ти ден – Прага-Дрезден или Прага-Кунта Хора
Закуска. Свободно време по интереси в Прага или по желание*целодневна екскурзия до Дрезден .Отпътуване към град Дрезден. Дрезден се намира на двата бряга на река Елба. Заради гледката, която се открива, наричат Дрезден Флоренция на Елба (Elbflorenz). В града има много места, които да посетите. Времето обаче никога не стига за всичко. Затова ние сме подбрали за вас няколко забележителности в Дрезден, които не бива да пропускате. Туристическата програма започва с посещение на:

Бароков дворец Цвингер (Zwinger)

Бароковият дворец и музей Цвингер всъщност е цял комплекс. Тук освен на красивата архитектура, можете да се насладите на различни изложби. Сред постоянните творби, изложени в Цвингер, са картини на Рафаело, Тициан и Рембранд. Най-популярната картина тук е „Сикстинската Мадона“ на Рафаело. Дворецът Цвингер се намира в старата част на Дрезден. Той е сред5-те забележителности, които задължително трябва да посетите. Когато сте в комплекса, не пропускайте южната порта, позната като Кралска порта. Намерете време и просто да се поразходите в двора на комплекса и да го огледате добре отвън.

Фрауенкирхе (Frauenkirche)

Фрауенкирхе е лютеранска църква в Дрезден. Тя е на 3-то място сред туристическите символи в цяла Германия. Интересното за Фрауенкирхе е, че е била почти изцяло разрушена през Втората световна война. След нея обаче по инициатива и с частни дарения на населението, Фрауенкирхе е напълно възстановена.   Тук можете да разгледате изложба, разказваща историята на Фрауенкирхе през вековете.

Картинната галерия и много други.

Кьонихщрасе – място за сувенири и чаша кафе

Кьонихщрасе (Царска улица) е емблематична улица в Дрезден. Също като двореца Цвингер, и улицата е пострадала сериозно по време на Втората световна война. Днес обаче е реставрирана е е перфектното място за свободното ви време. Тук можете да пиете кафе и да обядвате. Освен това почитателите на изкуството могат да разгледат десетките галерии на Кьонихщрасе.

Също така ви препоръчваме през свободното си време да отделите внимание на Операта “Семпер”, която е част от музейния комплекс Цвингер. Не забравяйте обаче да й обърнете специално внимание. Операта “Семпер” е една от сградите с най-добра акустика в света. Отпътуване от Дрезден. Завръщане в Прага.

По желание*целодневна екскурзия до Кутна Хора, град разположен на 60 км. източно от столицата на Чехия Прага. Благодарение на богатата си история, градът е част от списъка за опазване на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Градът се е зародил покрай манастира Седлец през XII в. В последствие през XIII в. немски заселници започнали да добиват сребро в рудниците разположени в близост до града. Благодарение на сребърните си рудници в периода от XIII – XVI в. днешното малко градче – Кутна Хора си съперничело по важност с Прага. За съжаление на местното население през XVI в. сребърната мина била силно наводнена и изоставена, с което градът загубил своята важност.

Най-атрактивната забележителност в Кутна Хора е църквата-костница „Вси Светии“, разположена в предградието на града Седлец. Интериорът на костницата, разположена в криптата на църквата „Вси Светии“ е украсен с множество кости и черепи, на покойници, чиито гробове се наложило да бъдат изровени при разширяването на църквата в началото на XV в. Ако скелетите и черепите ви се сторят твърде мрачна гледка, може да посетите двете други известни църкви в Кутна Хора, които са истински шедьоври на архитектурата. По-близо до костницата се намира църквата „Успение Богородично“ – стара готическа църква от началото на XIV в, към която са добавени барокови елементи при реконструкцията и през XVIII в.
Бижуто на Кутна Хора е катедралата „Св. Варвара“. Строежът на църквата започва през XIV в. по проект на известния архитект Петър Парлер – изготвил проекта и за катедралата „Св. Вит“ в Прага. В близост до църквата се намира и сградата на Йезуитския колеж – също стара и забележителна постройка.
Докато обикаляте старинните улички и се наслаждавате на архитектурата на Кутна Хора е препоръчително да опитате и местните вина – градът и областта около него имат големи традиции в лозаро-винарската индустрия. Отпътуване от Кутна Хора. Завръщане в Прага. Нощувка.

4 ден –   Прага
Закуска. Отпътуване към центъра на града. Прага – градът се протяга спокойно по поречието на Вълтава, едновременно респектиращ с величествените си църкви и замъци и ласкаво усмихнат с малките си уютни бирарии и кафенета. За Прага казват, че създава усещане отвъд думите, в което ще можете да се убедите с романтична разходка из Стария град. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език – пешеходна обиколка около 2 – 2.5 часа: Храдчани с един от най-големите дворци в Европа, резиденция на чешките крале, а днес на президента на републиката; Готическата катедрала Свети Вит – най-дълго строената катедрала – 600 години, която впечатлява със своите витражи; Мала страна – построен през XVII – XVIII век под стените на Пражкия град; Карловия мост, чийто строеж започва през 1357г под покровителството на Карл IV и завършва през XV век; Старе Место с едноименния площад и известната Часовникова кула Орлой, която изумява не само с часовника, но и с известната сред туристите „разходка на апостолите”. Свободно време за разходка

По желание*разходка с туристическо корабче по река Вълтава – една разходка в потайностите на най-мистичния град на света, сред истории за алхимици и техния стремеж да открият тайната на Философския камък, любовни въздишки, изгубени завинаги във водите на р. Вълтава и незабравима гледка към историческата част на града. Корабът е климатизиран. С този речен круиз пред вас ще се разкрие невероятна гледка към: Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, Петринската кула, Карловия мост , Националния театър. Като комплимент към всички пасажери ще бъде поднесен и десерт.

Отпътуване за България. Нощен преход.

5-ти ден

Пристигане в София и Перник около обяд.


Цена: 369 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.


Цената включва: 

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 1 нощувки със закуски в хотел 3* в Братислава / периферно разположен /
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага / периферно разположен /
 • Туристическа програма в Братислава
 • Туристическа програма в Прага с местен екскурзовод на български език /продължителност около 2-2.5 ч./
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Медицинска застраховка с покритие 2 000 евро за лица до 65 г.


Цената не включва: 

 • Доплащане за единична стая – 100 лв.
 • Екскурзия до Дрезден – минимум 25 души – 25 евро – включва трансфер Прага – Дрезден-Прага, екскурзоводско обслужване, туристическа програма в Дрезден / без включени входни такси за обекти, посетени по желание / .
 • Екскурзия до Кутна Хора – минимум 25 души – 25 евро – включва трансфер Прага – Кутна Хора-Прага, екскурзоводско обслужване / без включени входни такси за обекти, посетени по желание / .
 • Разходка с туристическо корабче по река Вълтава – минимум 20 души – 20 евро + сладкиш
 • Задължително ползване на слушалки по време на пешеходната обиколка в Прага – 3 евро на турист
 • Входни такси за обекти посетени по желание в различните градове: Пражката картинна галерия (около 150 CZK), Музея на Алфонс Муха ( около 120 CZK), Музея на Сметана (около 120 CZK);
 • Доплащане за задължителна медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 г. до 85 г.- 8 лв. на човек
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие


Начин на плащане:

 • Депозит при записване – 100 лв. на човек
 • Доплащане – 14 дни преди пътуването


Необходими документи:

 • Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане по време на пътуването.

 

Срокове за анулации и неустойки

 • без неустойка до 30 дни  преди датата на отпътуване, ако не е упоменато друго в програмата. 
 • от  29 до 20 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 30 % от цената на пътуването,
 • от 20 до 10 дни – 75 %от цената на пътуването,
 • под 10 дни се удържат 100% от цената на пътуването.

 

Вид използвани транспортни средства по програмата:

 • автобус

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Забележка:

 • При по-малък брой на туристите от посоченият минимален в туристическата оферта пакетната цена ще бъде променена и преизчислена съобразно броя на пътуващите
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
 • Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
 • Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
 • За лични разходи и входни такси в Прага са необходими чешки крони, 1 лв = около 13,00 CZK
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми
 • Агенцията предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

369 лв.