Style selector


Choose background pattern:


Choose color sheme:

Main color
Secondary color
Tertiary color
Оферта

СКАНДИНАВИЯ,СЕВЕРА И ПРИБАЛТИКА

СКАНДИНАВИЯ,СЕВЕРА И ПРИБАЛТИКА

Скандинавия … район от буйни земи, спиращи дъха водни пътища, планински върхове и колоритни градове, които украсяват крайбрежието. Районът, който ще ви плени с някои от най-живописните пейзажи известни на човека, фиорди, прекрасни планини, езера… и още много … има много какво да се открие в “Земята на викингите”.

Маршрут: ПРАГА – КОПЕНХАГЕН – ОСЛО – СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ- РИГА – КРАКОВ

Дати: 23.06.2018г.

11 дни/ 7 нощувки със закуски

Цена: 755 лв

1 ДЕН-Рано сутринта отпътуване от София в 23:30ч. – бензиностанция OMV на бул. Сливница срещу Западен парк, по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Прага.

2 ДЕН-Следобяд пристигане в Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН-Закуска. Туристическа програма в чешката столица – Прага. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Старата част на града /доплащане 15,00 евро/ -Старое место, сградата на старото Кметство с астрономическия часовник Орлой, улица Карлова, Карловия мост от 14 век. Свободно време. Привечер отпътуване. Нощен преход.

4 ДЕН- Рано сутринта в 06,00ч.отпътуване за Дания с ферибот Рощок – Гедсер – преход 160км. Преди обяд пристигане в столицата Копенхаген. Панорамна обиколка на града /1,30ч./ с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. В 15.30ч. отпътуване за пристанището.Качване на ферибот за Норвегия на компанията DFDS. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

5 ДЕН-Сутринта в 09,30ч. пристигане в столицата на Норвегия – гр. Осло. Панорамна обиколка от 10,00ч. на града с местен екскурзовод на руски език /доплащане 20.00 евро/ – Кралския дворец, централната улица “Карл Йохангате”, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Рано след обяд отпътуване за шведската столица Стокхолм, известна като “Северна Венеция”. Нощувка по път или в района на Стокхолм.

6 ДЕН-Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 16.45ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203м., разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

7 ДЕН-Около 10.00ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ – с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм. Нощувка на кораба на Силия лайн, ниво 2.

8 ДЕНПристигане сутринта в 09,30ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб или етнографския комплекс „Сканзен”. По обяд отпътуване за Германия. Попътна спирка на брега на езерото Ветерн. Вечерта отпътуване с круизен кораб на „Талинк лайн” за Рига. Нощувка на кораба в каюти за 4-ма, ниво 2.

9 ДЕН-Рано сутринта пристигане в Рига. Свободно време или туристическа обиколка на столицата на Латвия Рига – старият град на Ханзата – по неговите калдъръмени живописни улички има всичко, което да Ви очарова завинаги: прекрасно реставрираните къщи на търговци от ханзейската гилдия и артисти от Късния Ренесанс на Прибалтика, уютни винарни и бирарии и кафенета, най-голямата Катедрала в Прибалтика, Църквата “Свети Петър”, Барутната кула и Старият замък на рицарски орден от 14 век, Хълмът на бастиона, Шведската порта, архитектурният ансамбъл от 15 в. “Тримата Братя” – най – старите резидентски каменни постройки в Рига,

изящните стари мостове над река Даугава, средновековният Площад на Кметството, Паметникът на “Големия Кристофър” – покровител на града, Църквата “Свети Якоб”, Централният пазар /използван като укритие за

цепелини през войната/, “Къщата на черните котки”, Монументът на свободата, архитектурните шедьоври от началото на 20 в., широките централни булеварди и градският парк покрай каналите, Латвийският университет, Латвийският национален театър и опера, Музеят на изящните изкуства, Парламентът. По обяд отпътуване. Нощувка по път на Краков.

10 ДЕН-Закуска. По обяд програма в Краков. Пешеходна разходка с местен екскурзовод /доплащане 10 евро/ – замъкът “Вавел” – сърцето на града, седалище на кралската власт до 17 век; Катедралата, в която са короновани полските крале; красивата готическа църква от 14 век “Дева Мария”, известна със своя великолепен дървен олтар; Старият град с главния пазарен площад – най-големият незастроен градски площад в Европа; Кметството и др. Следобяд отпътуване.

11 ДЕН-По обяд пристигане в България.

В цената, калкулирана при 40 туриста са включени:

 • Транспорт с лицензиран автобус

 • Фериботни такси

 • Пътни и пристанищни такси

 • Обявените 7 нощувки, калкулирани на база 4-ки кабини,

 • Стаи 2-ки /1 нощувка със закуска в Прага в хотел 2/3*;

 • 1 нощувка на ферибот от Копенхаген за Осло в каюти за 4-ма ниво 2,

 • 1 нощувка със закуска в хотелска верига в района на Стокхолм ;

 • 2 нощувки на ферибот на Силия лайн Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюта за 4-ма, ниво 2;

 • 1 нощувка на круизен кораб Талинк Лайн Стокхолм- Рига,

 • 1 нощувка със закуска в района на Краков,

 • Водач-представител на фирмата по време на пътуването,

 • Медицинска застраховка

В цената не са включени:

 • таксите на посещаваните обекти

 • турове в програмата /*заплащат се задължително при отпътуване:

* обиколка с местен екскурзовод на български език + слушалки в Прага – 15 евро

* тур Хелзинки с местен автобус и екскурзовод на руски език – 40 евро

* обиколки с местни екскурзоводи в Копенхаген. Осло и Стокхолм – по 20 евро за град

* обиколка с местен екскурзовод в Рига – 10 евро,

доплащане за двойни кабини на кораба Дания-Норвегия – 35 евро на човек / тройна кабина – 15 евро на човек/ единична – 120 евро

 • трансфер Дупница –София-Дупница

 • доплащане за двойни кабини Стокхолм – Хелзинки- Стокхолм – 45 евро на човек / тройна кабина – 15 евро на човек/ единична – 135 евро

 • доплащане за двойни кабини Стокхолм – Рига – 30 евро на човек / тройна кабина – 15 евро на човек/ единична – 120 евро

Препоръчително е валутата Ви необходима за Скандинавските страни да бъде обменена от България.

Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става мин 14 дни преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!

Необходими документи :

 • валиден задграничен паспорт или валидна лична карта;

 • за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация; здравна карта за престой в чужбина; точен адрес и телефон за връзка.

 • Посещаваните страни са без строго специфични санитаро – хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Начин на плащане:

 • депозит – 30 % от пакетната цена
 • доплащане – 14 дни преди отпътуване останалата част от пакетната цена

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 30 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 29 работни дни до 20 дни – в размер на депозита.
 • от 19 до 10 дни преди датата на пътуването – 70% от общата стойност на пътуването
 • По-малко от 10 дни преди датата на пътуването – 100% от общата стойност на пътуването

Вид използван транспорт:
Автобус

Настаняване: Хотел 3*

 • Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди отпътуването.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

ЗАБЕЛЕЖКА:

 • При настаняване на двама възрастни с едно или две деца, допълнителното легло е разтегателно.

 • Децата ползват намаление, когато са настанени само с двама пълно плащащи възрастни

 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

 • Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.

 • Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;

 • Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

 • Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите.

 • Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми

 • Допълнителни екскурзии: Провеждат се на български език или с превод на български език (при мин. 30 записани). Заявяват се при записване. Екскурзии, заявени след записване, се потвърждават само при наличие на свободни места.

 • Туроператорът предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”.

Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „АРМЕЕЦ” , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Повече информация в офиса на фирмата.

 

от 755 лв.