ЕКСКУРЗИЯ ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

0 (0 Reviews)
От: 0 лв.
0
(0 review)
Резервирай
Дни

11 дни

Вид

Дневна Обиколка

Група

Unlimited

Език

Български

Информация

Виетна̀м, официално Социалистическа репу̀блика Виетна̀м, е държава в Югоизточна Азия. Намира се в източния край на полуостров Индокитай и граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море. С площ 331 688 km² и 85 милиона жители Виетнам се нарежда на 13-то място по население в света и на 65-то по площ

 

ВАШАТА ЕКСКУРЗИЯ

ВИЕТНАМ – ФЕНИКС И ДРАКОН,

ИЛИ ВИЕТНАМСКАТА МАГИЯ,

И

КАМБОДЖА, С ХРАМОВЕТЕ НА КХМЕРИТЕ –

12 ДНИ – ОТ 13 март – 24 март НА 2020 ГОДИНА

Включени са : 8 броя закуски, 9 броя обеди и 9 броя вечери;

ВИЕТНАМ e cъздаден около 200 години пр. Хр. и в днешно време е една от най-привлекателните туристически дестинации. Страната предоставя на своите посетители възможност да се запознаят с древната й история с над 3000 културни паметници, 21 от които са признати от ЮНЕСКОО като световно културно наследство.

През 2003 година Виетнам е обявен не само за най-привлекателната, но и за най-сигурната дестинация за пътешествия в целия свят. През м. Юли на 2016 година авторитетното списание „Форбс“ обяви след свое проучване виетнамската нация на четвърто място по „щастие“.

  1. – ви ден – петък – 13.03.20 г.

19,40 ч. излитане от терминал 2 с катарските авиолинии;

  1. – ри ден – събота – 14.03.20 г.

– 15,45 ч. – кацане на летище Ной Бай в Ханой, трансфер до хотела с настаняване в хотел.

= вечеря и свободно време;

  1. – ти ден – неделя – 15.03.20 г.

= закуска; обяд, вечеря;

= в 7,30 часа – отпътуване с автобус за залива «Ха Лонг»

Приказният залив «Ха Лонг»

Природата е дарила Виетнам с един от най- красивите заливи на света.

= Заливът „Ха Лонг“ или „Заливът на спускащия се дракон” е световна забележителност. Тя е обявена от „ЮНЕСКО” за част от световното човешко наследство.

Съставен е от над 3 000 отделни малки и големи , с най-причудлива форма острови. През 2010 година при анонимна световна анкета заливът Ха Лонг бе определен на първо място сред новите осем чудеса на планетата. Омагьосваща за всеки турист е разходката с корабче. Островите изплуват пред погледа един след друг от размиващата контурите им мараня над водата, всичките с уникална конусовидна форма, покрити с избила по скалистите им склонове ярка зеленина, и … Сякаш нямат край…. Заливът се намира на 160 километра североизточно от Ханой. Легендата гласи, че островите са създадени от спускащ се дракон, който в решителен момент от въйната на прародителите на днешните виетнамци с китайски нашественици, който при спускането си е пляснал с опашката си, в резултат на което са се появили всичките тези над 3000 оствора и скали, които прикрили виетнамските войски.

= Настанявяне на круизен лицензиран туристически кораб 4 * и разходка сред невероятни природни красоти, посещение на откритата през 1999 г. пещера /по-голма от зала 5 на НДК/, с богатство от хиляди сталактити и сталагмити с различни форми и размери, които са оцветени по невероятен начин. И най-развинтената фантазия не би могла да надипли по-колоритни чупки и извивки;

= обяд на кораба,

= продължаване на разходката между островите;

= вечеря и нощувка на кораба.

= Забележка : групата на кораба е сборна в комбинация с други до 40 туристи и програмата е съобразена с програмата на круизния кораб.

  1. – ти ден – понеделник – 16.03.20 г.

= на слънчевата палуба има възможност за вид виетнамска гимнастика

= продължава разходката между островите;

= следва късна закуска и ранен обяд

= завръщане на брега и отпътуване за Ханой. Завръщане в хотела

= свободно време с посещение на улиците на 36-те занаята, където на една улица се продават изделия само от един материал – по тази причина се наричат «улица на коприната, улица на играчките, на мебелите» и т.н..

= посещение на кукления театър на вода

= вечеря и нощувка;


5– ти ден – 17.03.20 г. – вторник – в град Ханой –

закуска; обяд, вечеря;

Град ХАНОЙ е столицата на Виетнам. Основан е през 1010 година.

През 1999 г „ЮНЕСКО” го провъзгласява за „град на мира”. Има над 400 броя пагоди и храмове.

Града е разположен на двата бряга на Червената река.

В него има много езера и пищна зеленина. Съставен е от две части – стар и ново изграден, стилен Ханой. Старата част е изключителна туристическа атракция, а в новата се извисяват 40- 60 етажни небостъргачи. Най- високата сграда е на 110 метра височина

Колоритът на стария Ханой е омагьосващ за чуждестранните туристи;

= закуска в хотела;

= посещение на «Храма на литературата»;

= посещение на „Езерото на върнатия меч“ ;

= посещение на президентския парк и еднокраката пагода ;

= обяд

= комплекса „Храмът на литературата”, е изграден през 1 079 година в чест на Конфуций. Той е първия виетнамски университет и мястото, където публично и след конкурс са били избирани императорските чиновници за държавна работа от срок за три години. Там са и паметниците на великите философи и учени, изобразени по характерен и специфичен за виетнамците символен начин.

= посещение на «Езерото на върнатия меч» /Хоан Кием / с островчето и отгоре му „Кулата на костенурката” /Тхан Реа/, както и храмът на „Нифертитената планина” „ Нгок Шон”/;

Красива легенда на място разказва защо е наречено така това езеро и защо има такова важно място в историята на Виетнам;

= посещение на президентския парк и «Еднокраката пагода»

Сред пищната зеленина на комплекса се намира най- прочутия и световно известен символ на град Ханой, изграден като пагода във вид на лотос – «Еднокраката пагода». Изградена е през 1049 година. Още по-красива легенда е свързана с нейното изграждане.

= отпътуване за старата столица на Виетнам – град Нин Бин;

= настаняване в хотел «Легенд»;

= вечеря и свободно време;

6– ти ден – сряда – 18.03.20 г.

– «Ха Лонг на суша» –

До 1009 година в непристъпните пазви на варовиковите планини на провинция Нин Бин и близо до днешния едноименен град, на скрити територии, които са достъпни само по воден път, е била изградена старата столица на Виетнам.

Омайни гледки и преживявания предлага природния резерват Чан Ан в провинция Нин Бин, често наричан «Ха Лонг на сушата». Той наистина повтаря силуета на прочутия залив със скалните острови, потопени във водната шир. Само че тук водата идва от гладки като огледало реки, разлели се в живописната долина със зелени оризища.

Впечатляващо е преминаването през пещери, издълбани през векове от реката. Разходката сред природа и тишина, сред прибрежните храмове носи пълен духовен релакс.

= 07.00 часа – закуска;

= пътешествие по реката с водните пещери сред „островите на суша“;

= обяд в хотел „Легенд“;

Посещение на старата столица;

= вечеря в хотел „Легенд“

= нощувка;

……………………………………………………………………………………..

7- ти ден четвъртък – 19.03.20 –

= закуска в хотела

= посещение на на-голямата пагода на Виетнам;

= завръщане в хотела, и обяд;

= отпътуване за Ханой, международно летище Ной Бай

= полет до Сием Реап;

= настаняване в хотела – 4 *

= вечеря;

8-ми ден – петък – 20.03.20 г.

Сред древните храмове на Кхмерската империя

Кхмерската цивилизация е съществувала в периода от 802 до 1431 година . Това е била най-голямата и най-дълго съществувалата държава в Югоизточна АзияИмперията наследява кралство Чам-па и управлява териториите на днешните Камбоджа, Лаос, Виетнам и Тайланд. Официалните религии на империята са били Индуизъм и Будизъм.

Днешна Камбоджа – това е страната, където хилядолетни храмове лежат скрити в джунглата, а древни градове и пътища очертават маршрута към изгубените кралства на кхмерите.

= закуска в хотела

= посещение на укрепения град Ангкор Том с площ от 10 квадратни километра, ограден с от високи стени и водни ровове, на храма Бапхуон, на загадъчния храм Байон , на храма Та Пром. Последният е оставен от властите обхванат от джунглата с дървета и храсти;

= обяд в местен ресторант;

= посещение на символа на Камбоджа – величествения храм Ангкор Ват. Това е най-големият средновековен храм в света, построен в началото на 12- век от владетеля на Кхмерската империя Суряварман втори.

= вечеря;

= нощувка в хотела.

9-ти ден – събота – 21.03.20 г.

= закуска в хотела ;

= посещение на гробницата със стъклени стени, съдържаща костите на жертвите на Червените кхмери – Wat Thmei / Uilling Field/;

= Посещение на центъра за автентични кхмерски изкуства и занаяти.

= обяд в местен ресторант;

= посещение на Пуок / Puok /– район популярен с висококачествената си коприна, с възможност за закупуване на копринени изделия;

= трансфер до летището и полет до Сайгон

= настаняване в хотел – 4 *

= обиколка на центъра на града

= вечеря и свободно време;

10– ти ден – неделя – 22.03.20 г.

от Сайгон до величествената река Меконг и разходка по един от деветте канали на Меконг

Исторически град Хошимин / Сайгон/ е преплел влиянието на поне три азиатски култури – камбоджанска , виетнамска , китайска, с наследството от френския колониализъм, а по късно и от американското присъствие.

Град Сайгон, толкова познат от филми и романи, носи ретро романтиката на миналото и динамиката на днешния бум на шеметното развитие на виетнамската икономика.

Река Меконг , с нейните над 6000 км. е дванадесетата по дължина река в света. Има над 17000 притока и завършва с делта от 9 канала, всеки един от които е по-голям от река Дунав.

Делтата на река Меконг е овощната и зеленчуковата градина на град Сайгон. Тя е с площ от само 10 % от виетнамската територия, а дава 40% от всичките добиви на храните във Виетнам. Климатичните условия позволяват да се добиват по три реколти годишно.

= закуска в хотела;

= пътуване към делтата на Меконг;

= екскурзия по един от каналите на Меконг;

= обяд на един от островите;

= завръщане в Сайгон;

= = разглеждане на централната част на града , като централната поща построена от Густав Айфел, катедралата Нотр Дам, пазара Бен Тан.

= вечеря, свободно време и нощувка;

11 – ти ден – понеделник – 23.03.20 г.

В Сайгон или в азиатския Париж

= закуска в хотела;

= посещение на президентската резиденция и сайгонската катедрала, копие на Нотр Дам, построена от французите по оригинални чертежи и строителни материали докарани от Франция;

= обяд в местен ресторант;

= 16,00 – трансфер до летището;

= 19,45 часа – полет Сайгон – Доха;

= 01,10 часа на 24.03. – в Доха,

12- ти ден – вторник – 24.03.20 г.

= при престой над 8 часа – получаване на виза и хотел в Доха с последващи

= закуска в хотела;

= по желание на туристите – срещу заплащане – двучасова туристическа обиколка на Доха;

= 14,30 часа – полет Доха – София;

= 18,35 ч. Завръщане на летище София;

ЦЕНА:2530 евро.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :

= 4 броя самолетни полети с включени летищни такси от София през Доха до Ханой, + вътрешните полети в Индокитай от Ханой до Сием Реап, Сием Реап – Сайгон, както и от Сайгон през Доха до София ;

= ХОТЕЛИ – 3 И 4 ЗВЕЗДИ със стандартни twins/DBL легла с

всекидневна закуска;

= трансфери с частни превозни средства с климатик по посочените обекти;

= местни туристически водачи с руски /български/ език;

= всички такси за посещения на обявените забележителности;

= круизна обиколка на залива Ха Лонг;

= обиколка с лодки по реката в провинция Нин Бин;

= еднодневната екскурзия до каналите на Меконг;

= билети за президентската резиденция в Сайгон;

= хотел, билети за камбоджанските замъци, туристическото обслужване там и вода;

= закуски, обеди и вечери, описани в програмата- З:О:В – 8 / 9 / 9 броя без напитките;

= медицинска застраховка с покритие от 10 000 €,

при туристи над 75 години – до 5000 €;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

= такса за двукратна виза за Виетнам за един човек от 120 $-;

= такса за виза за Камбоджа за един човек от 30 $;

= ястия и посещения, различни от обявените, както и напитки;

= бакшиши за водачи, шофьори и портиери – 50 $ /човек, които се събират в България;

= туристически застраховки;

= такси за самостоятелна стая около 350 $, както свръх теглото на багаж и разходи за лични нужди;

= туристическа обиколка на Доха със стойност около 25 $ на човек;

= застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 1,5 до 3,5 % от заплатената сума, в зависимост от срока на анулацията.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

– при записване се заплащат 30 % от 700 € и доплащане на остатъка от 70 % до 30. Декември на 2019 година.

ЗАПИСВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ – ДО 30.12. 2019 г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ И НЕУСТОЙКИ

= до 50 дни преди датата за пътуването – глоби за самолетните билети, които са определени от катарската авиокомпания и тези в Индокитай;

= до 40 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата сума;

= от 30 дни преди датата на пътуването до часа на излитане – 100 % от цената на пътуването;

Languages

Български

Локация

От: 0 лв.

Owner

asatechnology.ltd

Member Since 2024