БЛЯСЪКЪТ НА РИВИЕРАТА – ИТАЛИЯ И ФРАНЦИЯ

0 (0 Reviews)
От: 0 лв.
0
(0 review)
Резервирай
Дни

6 дни

Вид

Дневна Обиколка

Група

Unlimited

Език

Български

Информация

Живеем във време, в което става все по-лесно и удобно пътуването навсякъде в Европа, а и в другите континенти. Може да си букнеш екскурзия където пожелаеш и да се наслаждаваш на воля. Ако се чудиш къде да прекараш няколко незабравими дни, ето какво ти предлагаме.

Има едно място, което те остява без дъх, което така ти завърта главата, че се чудиш какво ти се случва. Място, в което се влюбваш завинаги. Величествени природни гледки в контраст с луксозни хотели и яхти. Красиви и цветни градове, селца и курорти, които имат своя ярка индивидуалност и свои тайни…

И всичко това е събрано на едно място – удивителната Френска Ривиера, която трябва да се посети поне веднъж в живота. Защо ли? Защото пребиваването там е като сън, от който не искаш да събудиш. Иска ти се тази ваканция да не свършва. А спомените – те остават за цял живот.

Френската Ривиера или Лазурният бряг (Côte d’Azur) е югоизточната брегова ивица на Средиземно море във Франция, разположена в подножието на приморските Алпи. Районът се простира от град Тулон до град Мантон на границата с Италия.

Ето и някои подробности, които ще те накарат да планираш следващата си незабравима ваканция именно там.

Всяка година Френската Ривиера привлича милиони туристи от различни точки на света, предлагайки им впечатляващи гледки – величествени алпийски пейзажи, красиви заливи и речни долини, богато растително разнообразие. И всичко това е в компанията на златните лъчи на слънцето, синевата на небето и лазура на морето.

Смята се, че тази част от Франция е едно от местата с най-хубав и здравословен климат в света. И нещо важно за всички, които обичат тотоплото време – тук има 300 слънчеви дни, от общо 365, което прави Ривиерата идеално място за почивка през цялата година. Така че когато и да отидете, няма да сбъркате.

Живописният бряг минава през редица световноизвестни курорти, градчета и селца, в които всеки може да открие това, което търси – от шумния градски живот до спокойни и тихи пристанища. През ХХ век крайбрежието става супер популярно сред холивудските знаменитости, които идват по бреговете на Ривиерата, за да се насладят на прелестните пейзажи и кристално чистите морски води.

 

30.0406.05.2021 г.

Цената не включва:

Маршрут: Любляна- Венеция-Верона-Ница-Кан-Монако-Монте Карло-Флоренция-Загреб

7 Дни / 6 Нощувки

1-ви ден

Отпътуване от 5.30 ч. от Перник и София в 06.15ч. от „Руски паметник“ за Словения. Вечерта пристигане в района на Любляна и настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден

Закуска. Отпътуване за Венеция. Панорамна разходка с корабче до площад “Сан Марко” и туристическа програма във Венеция: базиликата “Сан Марко”, Двореца на Дожите, Моста на въздишките и моста “Риалто”. Свободно време в романтична Венеция – изключителна възможност за разглеждане на многобройните паметници, църкви и музеи в града. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Отпътуване за Верона и разглеждане на града: “Арена ди Верона”, площад “Ербе”, къщата на Жулиета, площада на Синьорията, Катедралата. Заминаване за Сан Ремо. Привечер пристигане в района на Сан Ремо и настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. Целодневна туристическа програма в района на Френската ривиера. Разглеждане на Ница – разходка по крайбрежния булевард, площад “Масена” и Стария град. Свободно време за самостоятелно посещение на някои от многобройните музеи в града: Историческия музей, Музея на модерното и съвременно изкуство или Музея на Матис и Археологическия музей. След обяд посещение на Кан и разглеждане на крайбрежния булевард “Кроазет”, Фестивалния дворец, “Алеята на славата”. Нощувка.

5-ти ден

Закуска. Туристическа програма с посещение на Княжество Монако и Монте Карло. Разглеждане на двореца на фамилия Грималди със смяната на караула, Океанографския музей, Катедралата. Фотопауза пред Казиното на Монте Карло и по трасето на Формула1. Отпътуване за Италия. Вечерта настаняване в хотел в Монтекатини. Нощувка.

6-ти ден

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерия Уфици с доплащане 43 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 20 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. Местата за посещение на галерията Уфици са ограничени и групата може да е от максимум 25 човека. Записваме до изчерпване на местата. Важно: при разглеждането на Флоренция, автобусът оставя групата на специално учреден паркинг, от който придвижването до центъра на града става с трамвай, билетът за който не е включен в пакетната цена на екскурзията и струва около 3 евро в двете посоки. След обяд отпътуване за Загреб и настаняване в хотел в града. Нощувка.

7-ми ден

Закуска. Кратка туристическа програма в Загреб: площад “Бан Йелачич”, Националния театър, площада и паметника на Крал Томислав, Катедралата, църквата “Св. Марко”. Заминаване за България и вечерта пристигане в София.

ЦЕНА:725лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

транспорт с лицензиран автобус 6 нощувки със закуски в хотели кат.2/3* (1 в района на Любляна, 1 в района на Венеция, 2 в района на Сан Ремо, 1 в Монтекатини и 1 в района на Загреб екскурзоводско обслужване по целия маршрут туристическа програма във Венеция, Верона, Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Флоренция и Загреб.

Цената не включва: 

    • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.

    • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

    • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек)

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ№5558 З.П.№10472133240001129

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Плащането се извършва в лева в брой или по банков път на сметката на Туроператора.

Languages

Български

Локация

От: 0 лв.

Owner

asatechnology.ltd

Member Since 2024