from 490 лв.
Check Availability

ДУРЪС- БУДВА – ДУБРОВНИК – КОТОР

Not Rated
Дни

4 дни

Вид

Дневна Обиколка

Група

Unlimited

Език

Български

Дубровник е град с древна история в най-южната част на Хърватия, на самия край на Дубровнишкия провлак. Селището е туристически център и главен град на Дубровнишко-неретванска жупания. Дубровник е наричан „Перлата на Адриатика“.

В миналото градът е един от важните центрове на развитие на сърбохърватския език и средище на писатели, поети, драматурзи, художници, математици, физици и други учени, макар че е център на хърватски полуекслав или т.нар. сръбско поморие, признато като сръбско и по силата на лондонския договор за присъединяването на Италия към Антантат

Дубровник (Рагуза) е основан при сливането на два града – Лаус, разположен на малък остров по южното далматинско крайбрежие, подслонил италианските бежанци от близкия град Епидаурум (днешен Цавтат), и Дъбраваславянско селище в подножието на горист хълм.

Дата: 23.10-27.10.2024 г. ; 18.04.-22.04.25 г. ; 30.04-04.05.25 г. ; 23.05-27.05.25 г. 

19.09-23.09.25 г. ; 15.10-19.10.25 г.

                                                                                                                                                               

1 ден: 

06.00ч. Тръгване от София, Руски паметник, 6.30 ч. Перник Лукойл кв. Изток. Преминаване на КПП Гюешево, преминаване край Скопие преминаване на КПП Блаце. Около 17 ч. пристигане на Дуръската ривиера. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ден:

Закуска. Отпътуване за  Будва. Настаняване в хотел ***.  Време за почивка. Следва разходка в Стария град на Будва (с местен екскурзовод на сръбски език) – средновековно селище, разположено на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от тесни улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни цивилизации. Вечеря. Нощувка.

3 ден: 

Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник. Разходка в Стария град с местен екскурзовод на български език: площад Лужа, двореца Спонца, църквата Свети Влахо, колоната на Орландо, малкия и големия фонтани на Онуфрий, Готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица и др. Свободно време с възможност за посещения на музеи, обиколка на крепостните стени на Дубровник, изкачване с лифт до хълма Сърдж или екскурзия с корабче до остров Локрум. Връщане в хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.

4 ден: 

Закуска. Отпътуване за Котор. Туристическа програма с местен екскурзовод на руски/сръбски език: разглеждане на уникалните архитектурни и културни паметници от 12 – 14 век: Катедралата Свети Трифон, църквите Свети Лука, Света Ана, Свети Николай, старинните родови къщи на аристократичните семейства. Възможност за морска екскурзия из Которския залив с посещение на изкуствения остров и църквата Мадоната от Скалата /допълнително заплащане/. Свободно време за изкачване на крепостта „Св. Йоан” в Котор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: 

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

*Възрастен в двойна и тройна стая: 490 лв

*Дете 6 -12 год., настанено с двама възрастни: 300 лв

*Доплащане за настаняване в единична стая: 140 лв

 

Цената включва: 

*Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания

*Пътни, пристанищни и фериботни такси

*3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел  Fineso ***  в Будва или подобен

*1 нощувка със закуска и вечеря в Дуръс

*Градски такси за хотела

*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

*Местни екскурзоводи там, където е посочено

*Медицинска застраховка с покритие 5000 евро.

Цената не включва: 

*Морска екскурзия до остров Локрум с екскурзовод на български език: 25 евро

 /при минимум 30 записани/

*Морска екскурзия в Которския залив, вход в Света Богородица на Скалата: 20 евро

/при минимум 30 записани/

*Входни такси за музеи /заплащат се на място по желание/:

– Цитаделата /Будва/ – 2.50 евро
– Крепостните стени на Дубровник –  35 евро
– Аптеката на Францисканския манастир –  5 евро

*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Забележка:

*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

*Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Необходими документи:

*Валидни лична карта или международен паспорт

*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

Условия за резервация:

*Депозит: 30% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Български

Локация

from 490 лв.

Owner

asatechnology.ltd

Member Since 2024

You might also like